Widget Image
Tomas-komerc d.o.o.
Misija kojom se vodimo je kontinuiran rad na usavršavanju i održavanje koraka sa inovacijama u svojoj oblasti.
Nove usluge koje uvodimo, tehnologije koje primenjujemo i svaka naša promena i stalno prilagođavanje usmereni su ka našim kupcima i njihovim potrebama.
Kontaktirajte nas
tomaskomerc@gmail.com
+381 14 232 669
RADNO VREME: 08:00 - 17:00
ADRESA Jakova Nenadovića 81, Valjevo
POZOVI: +381 14 220 271
 

Blog

TOMAS KOMERC / Korisne informacije  / Zakon o upotrebi zimskih guma

Zakon o upotrebi zimskih guma

Zakon o bezbednosti u saobraćaju nalaže da je upotreba zimskih pneumatika obavezna u periodu od prvog novembra do prvog aprila ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

Dubina šare na gazećem sloju mora biti najmanje 4 mm.

Nepostovanje ovog zakona zakona predviđa kaznu od 6 do 20 hiljada dinara za fizička lica, odnosno od 100 do 800 hiljada za pravna lica, dok policijski službenik ima pravo i da isključi iz saobraćaja vozilo koje nema zimske pneumatike i ostalu opremu.

Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku obavezno imaju i odgovarajuće lance za sneg koje postavljaju na najmanje dva pogonska točka ukoliko naiđu na deonicu na kojoj je saobraćajnim znakom predviđeno obavezno korišćenje zimske opreme.

U slučaju da izazovete u takvim uslovima saobraćajnu nezgodu kazna će biti od 10 do 40 hiljada dinara, ili čak do 45 dana zatvora. Za sve navedene propuste u saobraćaju, osim novčanih ili eventualno zatvorskih kazni, čekaju vas i kazneni poeni!

Budite savesni vozači i na vreme opremite Vaše vozilo za vožnju u zimskim uslovima i izbegnite sve moguće neprijatnosti! Uzivajte u bezbednoj vožnjI!