Widget Image
Tomas-komerc d.o.o.
Misija kojom se vodimo je kontinuiran rad na usavršavanju i održavanje koraka sa inovacijama u svojoj oblasti.
Nove usluge koje uvodimo, tehnologije koje primenjujemo i svaka naša promena i stalno prilagođavanje usmereni su ka našim kupcima i njihovim potrebama.
Kontaktirajte nas
tomaskomerc@gmail.com
+381 14 232 669
RADNO VREME: 08:00 - 17:00
ADRESA Jakova Nenadovića 81, Valjevo
POZOVI: +381 14 220 271
 

Veliki servis

TOMAS KOMERC / Veliki servis
TOMAS KOMERC | Kompletna usluga obnove pneumatika | VELIKI SERVIS
TOMAS KOMERC | Kompletna usluga obnove pneumatika | VELIKI SERVIS
TOMAS KOMERC | Kompletna usluga obnove pneumatika | VELIKI SERVIS
TOMAS KOMERC | Kompletna usluga obnove pneumatika | VELIKI SERVIS

Veliki servis

Ključ za dugotrajnost i sigurnost vašeg vozila

Održavanje automobila u optimalnom stanju ključno je za njegov ispravan i siguran rad. Veliki servis je sveobuhvatna usluga koja osigurava da vaš automobil radi bez problema, smanjujući rizik od skupih i opasnih kvarova. Održavanje automobila u dobrom stanju i njegov ispravan, bezbedan rad zasigurno se postiže redovnim i pravilnim servisiranjem.

Šta obuhvata veliki servis?

Veliki servis automobila uključuje nekoliko ključnih procedura koje održavaju mehaničku integritet vašeg vozila:

  • Zamena zupčastog kaiša: Esencijalno za sprečavanje ozbiljnih oštećenja motora. Zupčasti kaiš sinhronizuje rad bregastog vratila i klipova, osiguravajući da se ventili otvaraju i zatvaraju u pravom trenutku. Nepravovremena zamena može dovesti do skupog kvara motora, uključujući savijanje ventila i oštećenje klipova.
  • Zamena rolera i španera: Održava zupčasti kaiš u optimalnom stanju. Roleri i španeri omogućavaju glatko kretanje zupčastog kaiša, minimizirajući vibracije i buku motora. Redovnom zamjenom ovih delova, produžava se vek trajanja zupčastog kaiša i poboljšava opšta performansa motora.
  • Menjanje ostalih delova zupčenja: Osigurava sinhronizovan rad motornih komponenti. Uključuje zamenu svih povezanih delova koji doprinose preciznom tajmingu motora, kao što su zupčanici i lančanici. Ovi delovi moraju biti u savršenom stanju da bi motor ostao efikasan i da bi se izbegli mogući mehanički kvarovi.
  • Zamena vodene pumpe: Ključno za efikasno hlađenje motora. Vodena pumpa cirkuliše rashladnu tečnost kroz motor i radijator, pomažući u održavanju optimalne temperature motora. Neispravna vodena pumpa može dovesti do pregrevanja motora, što potencijalno može uzrokovati ozbiljnu štetu na motoru.
  • Zamena antifirza: Pomaže u regulaciji temperature motora i sprečava koroziju. Antifriz ne samo da štiti motor od smrzavanja u hladnim uslovima, već i od pregrevanja, doprinoseći boljem prenosu toplote. Takođe sadrži aditive koji štite unutrašnjost motora od rđe i korozije, produžavajući vek trajanja sistema za hlađenje.

Važnost redovnog velikog servisa

Redovna kontrola i zamena komponenti prema preporukama proizvođača neophodna je da bi se izbegle skupocjene popravke. Većina proizvođača preporučuje obavljanje velikog servisa na svakih 50,000 do 80,000 pređenih kilometara, ili na svakih pet do sedam godina, u zavisnosti od uslova vožnje i tipa vozila.

Kada obaviti veliki servis u Tomas Komerc u Valjevu?

Ako se vaše vozilo često koristi u ekstremnim vremenskim uslovima, na lošim terenima, ili u gustim gradskim saobraćajima, možda će biti potrebno češće obavljati veliki servis. To je posebno važno u Valjevu, gde se klimatski uslovi i kvalitet puteva mogu razlikovati, što dodatno opterećuje vozilo.

Izaberite stručnjake za veliki servis u Valjevu

Odabir pravog servisa za vaš automobil je od suštinskog značaja. Naš tim Tomas Komerc u Valjevu se sastoji od iskusnih mehaničara koji koriste najnovije tehnologije i alate za dijagnostiku i popravku, osiguravajući da vaš automobil ostane u najboljem mogućem stanju. Zakazivanje redovnog velikog servisa je investicija u dugovječnost i sigurnost vašeg vozila.

Category: