Widget Image
Tomas-komerc d.o.o.
Misija kojom se vodimo je kontinuiran rad na usavršavanju i održavanje koraka sa inovacijama u svojoj oblasti.
Nove usluge koje uvodimo, tehnologije koje primenjujemo i svaka naša promena i stalno prilagođavanje usmereni su ka našim kupcima i njihovim potrebama.
Kontaktirajte nas
tomaskomerc@gmail.com
+381 14 232 669
RADNO VREME: 08:00 - 17:00
ADRESA Jakova Nenadovića 81, Valjevo
POZOVI: +381 14 220 271
 

Blog

TOMAS KOMERC / Korisne informacije  / Tipovi guma

Tipovi guma

U ponudi su tri različita tipa guma: letnje, zimske i gume za sva godišnja doba.

Mesto u kojem živite, kao i uslovi u kojima vozite Vaše vozilo tokom godine od uticaja su na to koji će od ova tri tipa biti napogodniji za Vas.

Ako se nalazite u području sa jasno izraženim letima i zimama, tada ulaganje u komplete letnjih i zimskih guma može biti najbolji izbor za Vas.

  1. Letnje gume – proizvode se od tvrde gume i najpogodnije su za uslove toplog i suvog vremena sa temperaturama iznad 7 stepeni celzijusa. Projektovane su tako da omekšaju pri višim temperaturama kako bi se poboljšalo njihovo prianjanje na put, te kako bi se obezbedila bolja stabilnost pri skretanju kao i skraćen zaustavni put. Sa njima se prelazi i veća kilometraža po litri goriva.
  2. Zimske gume – najpodesnije za niske temperature ispod nule. One imaju veću širinu i visinu, što u spoju sa njihovom dubokom šarom, omogućuje bolju vuču na snegom i ledom pokrivenim, odnosno bljuzgavim površinama. Na njima se nalazi oznaka sa tri planinska vrha i pahuljicom kao pokazatelj da su pogodne za upotrebu tokom zimskih meseci.
  3. Gume za sva godišnja doba – kombinuju sezonsku tehnologiju kojom se postižu najbolje performanse za različite uslove. U suštini, reč je o letnjoj gumi koja može da izdrži nepovoljne vremenske uslove i hladnoću do -5 stepeni celzijusa. Ove vrste guma omogućavaju dobro upravljanje, dugotrajnost i bezbednost kakve biste očekivali od letnje gume, ali i vuču i kočenje kao kod zimske gume. Ukoliko živite na mestu koje nije izloženo ekstremnim vremenskim uslovima tokom zimskih meseci, u tom slučaju, gume za sva godišnja doba kakva je Michelin CrossClimate, mogu predstavljati dobru opciju.